Citronpaj - diabetiker

Serverar: 10-12 portioner

Syrligt gott i värmen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk Hermesetas Lättströ
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella Mager kvarg
  • Fyllning
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/4 dl Hermesetas Lättströ
  • 1½ msk potatismjöl
  • 4 äggulor
  • Rivet skal och saft av 3 limefrukter
  • 2 äggvitor
  • 2 limefrukter
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop mjöl, Hermesetas Lättströ och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt stå kallt i 30 min.
    3. Sätt ugnen på 200º.
    4. Grädda pajskalet 15-20 min. Låt svalna.
    5. Blanda mjölk, Hermesetas Lättströ, potatismjöl och äggulor i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen. Rör ner limesaft och skal. Låt kallna.
    6. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner dem i limekrämen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt stå kallt och stelna minst 1 tim.
    7. Skär de 2 limefrukterna i tunna skivor. Sjud skivorna i vattnet ca 10 min. Låt svalna. Dekorera pajen med limeskivorna.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    8
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben