Citronpaj med nötbotten

Serverar: 4 portioner

En smakrik efterrätt att servera av en liten lättare middag. Gör gärna en liten fruktsallad att servera till.

Ingredienser

  • 80 g blandade nötter, tex. cashew-, pecan och hasselnötter
  • 25 g smör
  • 1 msk fruktsocker
  • Skalet av 2 citroner
  • ½ dl citronsaft
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl kesella 10 %
  • 2 ägg
  • 2 msk fruktsocker
  • Citronmeliss
  • Färsk frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa nötterna fint. Smält smör och socker, blanda ner de finhackade nötterna och låt svalna lite. Tryck ut nötmassan i fyra ugnsfasta portionsformar. Grädda i 8-10 minuter, ta ut formarna och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    3. Riv skalet av 2 tvättade citroner och pressa ur ½ dl saft. Blanda citronrasp och saft med vispgrädde, kesella, ägg och fruktosocker till en jämnt smet. Häll ovanpå nötbotten och grädda i vattenbad i ugnen ca 40 minuter.
    4. Dekorera med citronmeliss och färsk frukt.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    8
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben