Citronrulltårta med blåbär

Serverar: 12-15 portioner

Fräsch rulltårta med en god kombination av citron och blåbär.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl + 2 msk rörsocker strö
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g mascarponeost
  • 1 ½ dl lemon curd
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g blåbär
  • Garnering
  • 50 g blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg och 1½ dl socker tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt citronskalet. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt det lite i taget i äggsmeten. Blanda väl.
    3. Bred ut smeten i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper med 2 msk socker på. Dra bort papperet kakan gräddats på och låt bottnen kallna.
    4. Blanda samman mascarpone och lemon curd. Vispa grädden och blanda ner den. Bred ut fyllningen på bottnen. Strö på blåbären. Rulla ihop på längden. Rulla in den i bakplåtspapper och lägg den i kylen, med skarven nedåt, ca 1 timme.
    5. Skär rullen i skivor och garnera med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben