Citronrynt kyckling

Serverar: 4 portioner

Ge smaklökarna något gott genom att servera den här fettsnåla citronkycklingen som är fylld med vitaminer.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer, ca 125 g
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad slätbladig persilja
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 citron till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingfiléerna sida vid sida i en ugnsfast form.
    2. Gör marinaden. Blanda citronsaft, vitlök, honung, balsamvinäger, 1 msk olivolja och 1 msk persilja.
    3. Häll marinaden över kycklingen. Vänd kycklingen så att den täcks helt av marinad.
    4. Täck formen med plastfolie och sätt in i kylen, marinera cirka 30 minuter.
    5. Pensla en grillpanna med resten av oljan och hetta upp tills pannan är mycket het. Ta upp filéerna ur marinaden, spara marinaden.
    6. Lägg kycklingfiléerna på grillpannan.
    7. Bryn snabbt cirka 1-2 minuter på varje sida tills de är väl brynta runt om. Sänk värmen och stek cirka 15 minuter, vänd dem 1-2 gånger tills de är genomstekta.
    8. Häll marinaden över kycklingen och koka upp.
    9. Lägg kycklingen på ett serveringsfat och häll över skyn, strö över citronskal och resten av persiljan.
    10. Skär citronen i klyftor och servera den med kycklingen.
    11. Ris och grönsallad passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben