Citronsoppa med ris och paprika

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Denna soppa kommer från Grekland. Har ätit den många gånger.

Ingredienser

  • 12 dl hönsbuljong
  • 1 dl långkornigt ris
  • 2 msk hackad persilja
  • Saften av 1 citron
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk oregano eller dragon
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • Ev salt
  • 2 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 3-4 tunna citronskivor
  • 1 finstrimlad röd paprika
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Koka upp buljongen. Tillsätt risgrynen och låt det koka på svag värme i ca 20 min. Tillsätt persilja,citronsaft och skal. Krydda med något av örtktyddorna, peppar och ev salt. Blanda äggulor och grädde. Vispa ner detta i soppan och låt det hela koka upp. Garnera med citronskivor och paprikastrimlor. Servera genast. Nybakat bröd till är aldrig fel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben