Citronstekt klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

Det här så gott till fågel, kött och fisk...på buffébordet...till grillat...

Ingredienser

  • 1 kg Swegro Klyftpotatis, skalad och klyftad
  • 1 kruka Swegro färsk oregano, finhackad
  • 1 citron, saft och zest
  • Olivolja
  • Salt
  • 4 - 4½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg potatisklyftorna i en ugnsfast form, lagom stor så att det blir ett lager av potatisklyftor.
    3. Blanda potatisklyftorna med oregano, citronsaft, zest, olivolja och salta.
    4. Häll över vatten så att det nästan täcker potatisklyftorna. Baka i ugnen tills vattnet försvunnit.
    5. Ta ut formen och ringla över olivolja och baka vidare tills potatisklyftorna har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    grullan 7 mars 2010

    Hej! Har aldrig varit med om att man häller vatten i formen också då man gör klyftpotatis men det ska jag prova idag då jag fixar middagen tack för tips. Ingela

    Amaruhla64 12 oktober 2010

    Ska det verkligen vara VATTEN i formen? Står ju inte i ingredienserna ju.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben