Citrontårta med lime

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta är en lagom lite syrlig helt underbar dessert till alla sorter av huvudrätt, men helt ypperlig till fiskrätter. Smakar helt underbart

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3,0 dl Vetemjöl
  • 2,0 msk Socker
  • 125 gram Smör e . margarin
  • 1 st Äggula
  • 2 msk Vatten
  • Fyllning
  • 3 st Ägg
  • 2,0 dl Socker
  • 2,0 msk Vetemjöl
  • 2,0 tsk Vaniljsocker
  • 2,0 dl Vispgrädde
  • 1,0 st Lime
  • 1,0 st Citron
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Beredning:
    2. 1 Arbeta ihop pajskalet genom att ta smör/ margarin, socker och mjöl till en grynig massa. 2 Tillsätt äggulan och vattnet och gör till en deg 3 Tryck ut degen i en ca 24 cm i diameter pajform. Ställ in i kylen ca en halv timme. 4 Gör fyllningen genom att först vispa ägg o socker hårt, så det blir pösigt. 5 Rör ned vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. 6 Riv både lime o citron och pressa ut saften och tillsätt detta till den fluffigt vispade smeten. Rör till det blir jämnt 7 Hälla smeten i pajskalet och trimma kanten på pajskalet 8 Grädda i ugnen i nedre delen 200 grader i ca 30 min. Låt svalna. 9 Precis innan servering strö över lite florsocker
    3. Servera gärna med vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben