Detta är en lagom lite syrlig helt underbar dessert till alla sorter av huvudrätt, men helt ypperlig till fiskrätter.
Smakar helt underbart
Ingredienser
Pajskal
3,0 dl Vetemjöl
2,0 msk Socker
125 gram Smör e . margarin
1 st Äggula
2 msk Vatten
Fyllning
3 st Ägg
2,0 dl Socker
2,0 msk Vetemjöl
2,0 tsk Vaniljsocker
2,0 dl Vispgrädde
1,0 st Lime
1,0 st Citron
Garnering
Florsocker
Instruktioner
Beredning:
1 Arbeta ihop pajskalet genom att ta smör/ margarin, socker och mjöl till en grynig massa.
2 Tillsätt äggulan och vattnet och gör till en deg
3 Tryck ut degen i en ca 24 cm i diameter pajform. Ställ in i kylen ca en halv timme.
4 Gör fyllningen genom att först vispa ägg o socker hårt, så det blir pösigt.
5 Rör ned vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde.
6 Riv både lime o citron och pressa ut saften och tillsätt detta till den fluffigt vispade smeten. Rör till det blir jämnt
7 Hälla smeten i pajskalet och trimma kanten på pajskalet
8 Grädda i ugnen i nedre delen 200 grader i ca 30 min. Låt svalna.
9 Precis innan servering strö över lite florsocker