Citrusfräsch kycklingpasta

Serverar: 4 portioner

Pastarätt med krispig fänkål och fräscha citrustoner.

Ingredienser

  • 350 g pasta, tex gnocchi
  • 1 fänkål, stor, ca 350 g
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • Finrivet skal av 1 citron
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1½ msk konc kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag men spara ca 1 dl av kokvattnet till såsen.
    2. Ansa, dela och strimla fänkålen. Spara fänkålsdillen. skala och skiva vitlöksklyftorna, dela körsbärstomaterna. Strimla kycklingfiléerna.
    3. Fräs vitlök och fänkål i 2 msk olivolja ca 2 minuter i en stekpanna. Blanda i tomaterna och fräs ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt rivet citronskal. Krydda med salt och peppar. Ta upp fräset och lägg åt sidan.
    4. Stek kycklingen runtom i 1 msk olivolja ca 5 minuter. Häll på kycklingfond, vispgrädde och pastavattnet. Låt koka ca 5 minuter utan lock. Blanda ner grönsakerna och låt allt bli varmt. Vänd ner hackad fänkålsdill.
    5. Servera den nykokta pastan med såsen. Toppa med riven parmesanost och mal över lite svartpeppar.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben