Kycklingpasta med grönsaker och bacon

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Smakrik och mättande.

Ingredienser

  • 350 g pennepasta
  • 350 g strimlad kyckling
  • 150 g tärnad rökt bacon
  • 3 morötter
  • 10 cm purjolök
  • 3 medelstora gula lökar
  • 150 g squash
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 6 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Citronpeppar
  • Salt
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingstrimlorna och bacon i smör i stekpanna och lägg i en skål. Riv morötter och squash på grövsta sidan av rivjärnet. Hacka löken och skiva purjolöken fint. Fräs alla grönsaker i smör i panna tills de faller ihop. Koka upp vatten, crème fraiche och grädde i en kastrull och lägg i buljongtärningarna och vispa tills de löst upp sig. Avsmaka med citronpeppar och ev salt. Häll den torra okokta pennepastan i en hög ugnsfast form och blanda ner kycklingen, baconet och grönsakerna jämt i formen. Häll på vätskan så att det just och jämt täcker. Ställ formen i ugnen med lock och låt grädda ca 30 minuter. Stick med en gaffel och kolla att pastan är lagom mjuk, al dente. Servera med en fräsch grönsallad.
    2. Kan med fördel värmas följande dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben