Kycklingpasta med bacon

Serverar: 4 portioner

Vardagsenkel men samtidigt lite festlig gratäng. Varieras enkelt med olika grönsaker tex paprika, tomater eller bladspenat.

Ingredienser

  • 500 g valfri kokt pasta
  • Ca 150 g bacontärningar
  • 500 g kycklingfilé i breda strimlor
  • 1 strimlad, mindre purjolök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs purjo och vitlök i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt 2 msk vetemjöl och rör om.
    2. Fyll på med vin, kycklingfond, grädde, soja och pressad citronsaft.
    3. Sjud i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
    4. Stek bacontärningarna knapriga i en aning smör. Ta upp dem och stek kycklingstrimlorna i baconfettet, salta och peppra.
    5. Blanda ihop bacon och kyckling med såsen.
    6. Smörj en ugnsfast form, bred ut pastan och häll såsen över.
    7. Toppa med den rivna osten och gratinera i 225º i ca 15 minuter.
    8. Vinet kan uteslutas och ersättas med samma mängd kycklingbuljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    JessicaM 6 juni 2009

    Mycket mycket gott!!!

    lockemicke 22 juni 2009

    ser mycket bra ut ska bli en rolig smakupplevelse ska göra den redan imorgon hadde jag tänkt.

    Lennart_58 2 september 2009

    Gratäng som inte går av för hackor, ha ha. Jättegod full poäng.

    Beeautifulsoul 23 december 2009

    Jätte god mat :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben