Köttbullar med rosmarinrostade grönsaker och bacon

Serverar: 4 portioner

Allt i ett rätt med köttbullar, bacon och grönsaker som sköter sig själv i ugnen. Servera med fräsch creme fraiche sås.

Ingredienser

  • 350 g Scan köttbullar
  • 140 g Scan bacon
  • 2 morötter
  • 8 potatisar
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 1 zuccini
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 msk solrosolja
  • Citronskal rivet, efter smak
  • 1½ dl lätt crème fraiche
  • Svartpeppar, efter smak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 C°.
    2. Skala morötter och potatisen, dela i bitar. Skala löken och dela den i klyftor. Tärna paprika och zuccini. Repa rosmarinstjälkarna.
    3. Lägg grönsaker och rosmarin i en ugnsform. Häll på oljan, vänd runt och krydda. Ugnsbaka i 30 minuter tills de blir nästan mjuka.
    4. Lägg bacon och köttbullar ovanpå grönsakerna och baka i ytterligare 10 minuter.
    5. Blanda ihop crème fraiche och rivet citronskal, salt och nymalen svartpeppar.
    6. Servera med blandad sallad och toppa med citroncrème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben