Köttbullar med bacon

Hemlagade köttbullar är ju väldigt gott - om vill göra egna köttbullar kan du rulla dem lite större än vanligt och steka dem i en långpanna i ugnen så sparar du tid - testa att laga de här köttbullarna med smak av bacon...

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 50 g bacon
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl Norrmejerier vispgrädde
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar, nymalen
  • Timjan, färsk
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Strimla bacon tunt. Stek lök och bacon i en stekpanna.
    2. Blanda ströbröd och grädde och låt stå och svälla en liten stund. Blanda i färs, ägg, lök- och baconblandningen. Salta och peppra.
    3. Rulla till köttbullar och stek gyllene i smör.
    4. Strö över lite färsk timjan. Servera gärna med lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben