Smaken av sötstark honungssenap går bra ihop med frisk citron- och apelsinsaft. Servera de läckra kycklingbitarna direkt från grillen.
Ingredienser
1 kyckling ca 1,6 kg
1 vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
Marinad
½ dl färskpressad citronsaft
2 msk honungssenap
2 msk färskpressad apelsin
½ tsk kinesisk soja
Instruktioner
Gör din egen honungssenap: Blanda 1½ msk dijonsenap och ½ msk flytande honung i en skål.
Sätt på grillen och låt kolen bli nästan vit eller sätt ugnens grill på medelvärme. Dela kycklingen i 8 bitar. Skala och halvera vitlöksklyftan.
Gnid in kycklingbitarna med vitlöken och strö på svartpeppar.
Blanda citronsaft, honungssenap, apelsinsaft och soja i en skål. Blanda väl.
Pensla kycklingbitarna med marinaden och lägg den på ett galler. Grilla 15 cm från värmen i 25 minuter tills bitarna inte längre är rosa. Vänd en gång och pensla med marinaden. Lägg upp på serveringsfat och bjud på den nygrillade rätten meddetsamma.