Citruskaka

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod att grilla lite lätt och servera med färska björnbär...Kanske en klick vaniljvisp

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4-5 st ägg ta 4 om dom är stora
  • 3,75 dl socker
  • 3,75 dl mjöl
  • Citronskal av 2 stora citroner
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt poröst Smält smöret och låt det svalna
    2. Skölj och riv citronskalet,undvik att få med det vita innanför skalet,kakan kan bli lite besk. Häll skalet i äggvispet. Vänd ner mjölet och det avsvalnade smöret. Smörj och bröa en brödform.
    3. Denna smet räcker till en avlång brödform.
    4. Grädda kakan i 175 grader i ca 30 min.Kolla kakan med en sticka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tutish 17 maj 2010

    Verkar riktigt gott.! Riktigt fräscht! Kan man verkligen grilla den? Så mysigt i så fall:) men vilken typ av avlång brödform, 1,5l eller 2l? Hade:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben