Citruskakor med kokos
Serverar:
40 portioner
De här kakorna är glutenfria.
Ingredienser
1 citron
1 lime
1 dl kokosflingor
2 dl flytande fett (motsvarar 200 g mjukt smör / margarin)
2 dl strösocker
4 dl glutenfri mjölmix ( Finax )
½ tsk hjortronsalt
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
Instruktioner
Sätt ugn på 150 grader.
Skölj citrusfrukterna och riv skalet. Rosta kokosflingorna i en stekpanna. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
Rör fett och socker till en luftig massa. Tillsätt citrusraspet, kokosflingor, mjölmix, hjorthornssalt, vaniljsockret och salt.
Blanda samman till en deg och forma runda bollar, stora som delikatessköttbullar.
Grädda kakorna mitt i ugnen till lagom färg, drygt 15 minuter. Förvara kakorna tort och svalt.
Liknande recept
Kladdkaka med nougat och kokos
4.5
8-10
38
Mördegsrutor med kokos
5
30 min
1
1
Kolatårta med kokos
4.5
12-14
1
Äppelkaka med kokos
4.8
8-10
19
Vanilj/kokos bullar
4.6
45
19
Äppelkaka med kokos
45 min
4-6
Morotsmuffins med kokos
30 min
10
Munkar med maräng, kokos och kakao
5
30-35
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!