Citruskakor med kokos

Serverar: 40 portioner

De här kakorna är glutenfria.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl flytande fett (motsvarar 200 g mjukt smör / margarin)
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl glutenfri mjölmix ( Finax )
  • ½ tsk hjortronsalt
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 150 grader.
    2. Skölj citrusfrukterna och riv skalet. Rosta kokosflingorna i en stekpanna. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
    3. Rör fett och socker till en luftig massa. Tillsätt citrusraspet, kokosflingor, mjölmix, hjorthornssalt, vaniljsockret och salt.
    4. Blanda samman till en deg och forma runda bollar, stora som delikatessköttbullar.
    5. Grädda kakorna mitt i ugnen till lagom färg, drygt 15 minuter. Förvara kakorna tort och svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben