Syrlig citruskaka

Väldigt god och fräsch kaka. Vilken citrusfrukt som helst kan användas, tänk på att mängden saft alltid ska vara densamma.

Ingredienser

  • 200 g smält smör
  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • Rivet skal och saft (ca ½ dl) av 1 citron
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    2. Tillsätt citronskal och -saft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    3. Rör till sist i smöret.
    4. Häll i bröad form (ca 24 cm i diameter)
    5. Grädda på galler i nedre delen av ugnen, 175 grader, 25-30 minuter.
    6. Kakan ska vara lös i mitten när den tas ur ugnen, den stabiliserar sig något när den svalnar.
    7. Tag den kalla kakan ur formen, garnera med siktat florsocker och rivet citrusskal eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben