Väldigt god och fräsch kaka.
Vilken citrusfrukt som helst kan användas, tänk på att mängden saft alltid ska vara densamma.
Ingredienser
200 g smält smör
4 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
Rivet skal och saft (ca ½ dl) av 1 citron
1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Tillsätt citronskal och -saft.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
- Rör till sist i smöret.
- Häll i bröad form (ca 24 cm i diameter)
- Grädda på galler i nedre delen av ugnen, 175 grader, 25-30 minuter.
- Kakan ska vara lös i mitten när den tas ur ugnen, den stabiliserar sig något när den svalnar.
- Tag den kalla kakan ur formen, garnera med siktat florsocker och rivet citrusskal eller bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)