Sockerfri fettsnål citruskaka

Den är så himla god att man inte kan sluta äta den.....

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl sukett strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker (om man vill)
  • 200-250g kesella citrus
  • Har du inte sukettsocker hemma, eller helt enkelt vill använda vanligt strösocker så går det lika bra. Ta då samma mängd, fast vanligt socker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175-200 grader. Dela äggvitor och gulor var för sig. Vispa vitorna till mellanhårt/hårt skum, och tillsätt sedan gulorna. Tillsätt sukettsockret och vispa till en porös smet. Blanda i en annan skål mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret, och vänd sedan ner i smeten. Vispa med vanlig visp så att allt blandas väl.vänd ner kesellan och rör om med sked. Smöra och bröa en form och häll smeten där i, grädda sedan i ugnen i ca 25 min...servera med färska jordgubbar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben