Citruslax

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket frisk och god.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 11/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Potatismos
  • 1 kg potatis
  • 2 äggulor
  • 3+1 msk matfett
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g champinjoner
  • 50 g rökt lax
  • 1/2 dl créme fraiche
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk dill
  • Instruktioner

    Krydda laxfilén och lägg i en smord form. Skala och koka potatisen. Ånga den torr. Pressa potatisen. Rör ner äggulor och 3 msk matfett, salta och peppra. Hacka svampen fint och fräs i resten av matfettet. Rör ner i moset och spritsa runt fisken. Gratinera i 200 grader, 20 minuter. Rör ihop hackad rökt lax, crème fraiche, citronrasp och dill och klicka på laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben