Citruslax i folie

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Underbar lax som smälter i munnen. Tar lite längre tid att tillaga, men det är det värt.

Ingredienser

  • 800 g färsk laxsida med skinn
  • 1 citron
  • 1 lime
  • ¾ dl hackad färsk dill (ca 1 liten kruka)
  • ¾ dl hackad färsk basilika (ca 1 liten kruka)
  • 2 msk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • Ev. 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg folie i en ugnsform som är minst lika stor som fisken. Foliebiten ska vara så stor att den går att vira runt laxen, det kan gå åt två bitar om folien inte är tillräckligt bred.
    2. Torka fisken med hushållspapper och lägg den med skinnet nedåt på folien. Strö flingsalt och peppar över köttet.
    3. Skiva citrusfrukterna i halvmånar och hacka de färska kryddorna. Lägg citrus och kryddor i en påse och massera allt så att smakerna blandas ordentligt. Fördela blandningen över fisken. Om du vill att rätten ska vara enligt LCHF, skiva 50 gram smör och fördela över laxen. Om inte, strunta i smöret! Vik in kanterna på folien över fisken, börja med kortsidorna och låt det vara lite luft mellan fisken och folien. Ställ in i ugnen lite längre ner än i mitten.
    4. Ta ut laxen ur ugnen efter ca 45 minuter för att se om den är klar (köttet är inte längre glansigt). Om inte, låt den stå inne i en kvart till i taget tills den är färdig.
    5. Servera direkt med en grönsallad, kanske lite kokt potatis och "Kall romsås med sweet chili". Recept finns hos mig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben