Citruslax med ärtpesto och potatis

Serverar: 4 portioner

Fräsch laxrätt med en läcker grön pesto.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, à 125g
  • 2 msk rapsolja
  • Skalet av ½ citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ärtpesto
  • 1 dl tinade gröna ärter
  • ½ dl skalad mandel
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Citronklyftor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smörj en ugnsfast form och lägg i filéerna. Ringla rapsoljan över. Skölj citronen och riv av det yttersta skalet, zesten. Strö zesten över fisken, salta och peppra. Tillaga laxfiléerna i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    3. Mixa ärterna med mandel, olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med laxfiléerna med kokt potatis, ärtpesto och citronklyfta. Toppa med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben