Citruswokad piggham

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Vet ni om att man faktisk kan använda nästa vad som helst när man gör wokrätter, den här gjorde jag ur fantasin och tycker själv att den blev mycket god

Ingredienser

  • 500 g pigghambog
  • Marinad
  • 1/2 apelsin saft och skal
  • 1/2 citron saft och skal
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk soya
  • 1 tsk socker
  • 3 msk chilisås
  • Wok
  • 1 purjolök
  • 1 paprika (frivillig färg)
  • 1 burk kastanjer
  • 1 burk minimajs
  • 1/2 msk majzenamjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 dl cashewnötter
  • Servering
  • Pastaskruvar eller liknanade
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Blanda marinaden, vänd ner köttet och låt marinera 30 min. Skölj och strimla purjolök och parika.
    2. Låt vattenkastanjer och minimajs rinna av. Tag upp köttet, spara marinaden och stek i stek eller wokpanna.
    3. Tag upp köttet. Stek purjolök och parika lätt, tillsätt kastanjer och majs. Blanda ner köttet, slå över marinaden, koka tre minuter. Krydda och tillsätt pressad vitlök och red av med majzenamjöl. Hetta upp igen och tillsätt cashewnötterna.
    4. Servera pasta och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben