Revbensspjäll med oliver och timjan

Serverar: 4 portioner

Jag gillar revbensspjäll och det här är goda spjäll tillagade bekvämt i ugnen med goda tillbehör.

Ingredienser

  • 600 g Scan Piggham tjocka revbensspjäll
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 2 dl vitt vin
  • 1 pkt saffran ½ g
  • 6 dl tomatjuice
  • 3 tomater halverade
  • 2 fänkål skivade
  • 8 pärllökar skivade
  • ½ kruka färsk timjan
  • 10-12 svarta oliver
  • 1 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC.
    2. Dela spjället i ribbor. Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra.
    3. Låt vitlöken fräsa med en stund. Häll i vin, saffran och tomatjuice.
    4. Låt koka upp.
    5. Lägg tomater, fänkål och lökar tillsammans med revbensspjäll och tomatsås i en ugnssäker form.
    6. Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min eller tills benen känns genomstekta.
    7. Garnera med timjan, oliver och kapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben