Clementinmuffins med kumquats
Serverar: 18-20 portioner
Ytterligare ett recept ur ICA-Kuriren 7/09. Citrus gör mig glad i själen, och jag njuter verkligen nu i december när de fina navelapelsinerna och clementinerna kommit!
Ingredienser
300 g clementiner, helst kärnfria (ca 5 st) eller 300 g satsumas
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk malen kardemumma
1 tsk bakpulver
Topping
300 g Philadelphiaost
3/4 dl florsocker
3 msk nypressad citronsaft
Garnering
Kumquats
Instruktioner
- Skölj de hela clementinerna noga i varmt vatten. Täck dem med vatten i en kastrull och koka upp. Låt koka 6-7 minuter. Skölj igen och låt svalna.
- Vispa smör och socker fluffigt med elvisp och tillsätt ett ägg i taget. Kör de hela clementinerna med skal till mos i en matberedare eller med stavmixer. Vänd ned clementinmoset i smörsmeten.
- Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver. Rör ned blandningen i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 200° drygt 15 minuter. Låt svalna.
- Rör ihop färskosten med florsockret. Tillsätt citronsaften litet i taget. Bred toppingen över muffinsen och dekorera med kumquats.
Liknande recept
Kommentarer (0)