Clementinmuffins med kumquats

Serverar: 18-20 portioner

Ytterligare ett recept ur ICA-Kuriren 7/09. Citrus gör mig glad i själen, och jag njuter verkligen nu i december när de fina navelapelsinerna och clementinerna kommit!

Ingredienser

  • 300 g clementiner, helst kärnfria (ca 5 st) eller 300 g satsumas
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • Topping
  • 300 g Philadelphiaost
  • 3/4 dl florsocker
  • 3 msk nypressad citronsaft
  • Garnering
  • Kumquats
  • Instruktioner

    1. Skölj de hela clementinerna noga i varmt vatten. Täck dem med vatten i en kastrull och koka upp. Låt koka 6-7 minuter. Skölj igen och låt svalna.
    2. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp och tillsätt ett ägg i taget. Kör de hela clementinerna med skal till mos i en matberedare eller med stavmixer. Vänd ned clementinmoset i smörsmeten.
    3. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver. Rör ned blandningen i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 200° drygt 15 minuter. Låt svalna.
    4. Rör ihop färskosten med florsockret. Tillsätt citronsaften litet i taget. Bred toppingen över muffinsen och dekorera med kumquats.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben