Citrusmarmelad med whisky

För oss som gillar whisky.

Ingredienser

  • 5 apelsiner
  • 1 citron
  • 1/2-1 grapefrukt
  • 5 kumquats
  • 4 dl vatten
  • 1 kg Dansukker Syltsocker
  • 3/4 dl whisky (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Tvätta frukterna noga. Dela dem i halvor och pressa ur saften. Hacka skalet och fruktköttet fint med kniv eller i matberedare.
    2. Blanda saften och frukten med vatten i en gryta och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter. Rör ner syltsockret och koka i ytterligare 5 minuter under omrörning. Tag grytan från värmen. Skumma marmeladen väl. Tillsätt eventuellt whisky.
    3. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvaras svalt.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4
    3
    4.3
    1 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben