Kryddiga whiskypäron

Serverar: 4 portioner

Whiskysåsen innehåller syltad ingefära som är en smakstark delikatess!

Ingredienser

  • 4 mogna päron
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 msk socker
  • 1 msk smör
  • Whiskyzabaione
  • 3 äggulor
  • 2 msk farinsocker
  • 3 msk whisky
  • 2 msk lag av syltad ingefära
  • Garnering
  • 2 msk hackad syltad ingefära
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och dela päronen. Gröp ur kärnhuset. Lägg halvorna med den kupiga sidan upp i en ugnssäker form och droppa över citronsaften. Blanda rivet citronskal och socker och strö det över päronen. Toppa med små smörklickar. Sätt in formen i ugnen och baka päronen mjuka, ca 15 minuter.
    3. Tillaga såsen under tiden. Vispa samman äggulorna, farinsockret, whiskyn och ingefärslagen i en rostfri skål. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten och vispa med elvisp till en tjock och krämig sås. Ta skålen från värmen och vispa såsen ljummen.
    4. Servera päronhalvorna med den ljumma såsen och strö över hackad ingefära.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben