Superlätt citrusmarmelad

En lättgjord variant på marmelad som inte är mindre god för det. Ingen kan misslyckas med den!

Ingredienser

  • 2 skalade apelsiner
  • 2 apelsiner med skal
  • 1 citron med skal
  • 1 l vatten
  • 1 kg syltsocker
  • Instruktioner

    1. Tvätta och borsta citrusskalen väl. Skär frukten i mindre bitar. Kör allt i matberedare till ett mos med små skalbitar. Koka dem med vattnet ca 20 minuter under lock. Tillsätt sockret litet i taget och fortsätt koka ganska kraftigt utan lock ca 15 minuter.
    2. Häll upp på burk och sätt på lock. Förvara marmeladen i kylskåp.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    publikhav 22 november 2010

    Smidig att göra! Dock var min mixer inte riktigt kompis med mig ikväll...så vissa bitar blev lite stora, men det ska nog gå att äta på en rostad macka ändå. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben