1 msk Hermesetas lättströ eller 1 tsk flytande Hermesetas
250 g jordgubbar
1 liten melon, ca 400 g
1 carambole eller 1 babyananas
Pressad saft av ½ citron
2 flaskor kylt vitt vin, à 75 cl
8 msk Hermesetas lättströ
Instruktioner
Skär kumquats i små tunna skivor. Ta bort kärnorna. Koka kumquatskivorna i vatten och 1 msk Hermesetas lättströ ca 5 minuter.
Dra till sidan och låt svalna. Skölj och skiva jordgubbarna. Skala, halvera och kärna ur melonen. Skär melonköttet i mindre bitar. Skiva carambolen tunt om du använder ananas ta bort skalet och rotstocken i mitten. Skär frukten i små kuber.
Lägg fruktbitarna i en skål. Tillsätt citronsaft, vin och smaksätt med Hermesetas lättströ. Blanda väl. Istället för vin kan du använda kylt frukt te.