Bål med fyra frukter - diabetiker

Går bra att spetsa med annat också!

Ingredienser

  • 4 kumquats
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Hermesetas lättströ eller 1 tsk flytande Hermesetas
  • 250 g jordgubbar
  • 1 liten melon, ca 400 g
  • 1 carambole eller 1 babyananas
  • Pressad saft av ½ citron
  • 2 flaskor kylt vitt vin, à 75 cl
  • 8 msk Hermesetas lättströ
  • Instruktioner

    1. Skär kumquats i små tunna skivor. Ta bort kärnorna. Koka kumquatskivorna i vatten och 1 msk Hermesetas lättströ ca 5 minuter.
    2. Dra till sidan och låt svalna. Skölj och skiva jordgubbarna. Skala, halvera och kärna ur melonen. Skär melonköttet i mindre bitar. Skiva carambolen tunt om du använder ananas ta bort skalet och rotstocken i mitten. Skär frukten i små kuber.
    3. Lägg fruktbitarna i en skål. Tillsätt citronsaft, vin och smaksätt med Hermesetas lättströ. Blanda väl. Istället för vin kan du använda kylt frukt te.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben