Tarteletter med frukt - diabetiker

Serverar: 6 portioner

Jättegoda, även barn och barnbarnen älskar dem

Ingredienser

  • Deg
  • 2 dl vetemjöl
  • 25 g malen mandel
  • 2 msk Hermesetas lättströ
  • Några droppar bittermandelessens
  • 75 g smör
  • 1 äggula
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g hallon, färska eller frysta
  • 5 msk Hermesetas lättströ
  • 2 tsk potatismjöl
  • 350 g färska blandade bär
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, mandel, Hermesetas lättströ och mandelessens i en skål. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggula och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Låt vila kallt ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 175º.
    4. Smörj 6 små tarteletteformar. Kavla ut degen tunt och kläd formarna. Nagga degen med en gaffel. Grädda formarna 12-15 min.
    5. Mixa och passera hallonen. Blanda hallonpurén med Hermesetas Lättströ och potatismjöl. Koka upp under omrörning. Låt kallna. Blanda ner de färska bären i hallonmoset.
    6. Fyll formarna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben