Cobb sallad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Salladen heter Cobb salad efter sin skapare, en krögare i Los Angeles. I originalreceptet serveras ingredienserna för sig, men jag brukar "gegga" ihop allt. Jättegott!

Ingredienser

  • 1 isbergsbergsalladshuvud
  • 1 tärnad tomat
  • 1 kycklingfilé (100 g) stekt och tärnad
  • 4-6 baconskivor, stekta och smulade
  • 1 avokado, tärnad
  • 1 hårdkokt ägg, hackat
  • 75 g grönmögelost (går även bra med blåmögel)
  • Vinaigrette
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 tsk senap
  • 1 tsk socker
  • 0.75 dl rödvinsvinäger
  • 1½ dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Dela salladsbladen i mindre bitar och lägg dem i en salladsskål. Ha på övriga ingredienser.
    2. Blanda vitlök, salt och peppar i en liten skål. Tillsätt senap, socker och vinäger. Vispa sedan i oljan. Häll vinaigretten över salladen och blanda allt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MosterNettan 18 november 2011

    Det var denna sallad som serverades i Så mycket mera i lördags. Tyvärr hann jag inte uppfatta helt vad den hette. Tack för receptet Ullis!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben