Coca Cola Zero cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Absolut något för coca cola och cheesecake fantaster!

Ingredienser

  • Kexbotten
  • 200 g digestivekex, fullkorn
  • 75-100 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost light
  • 200 g créme fraiche light
  • Saft och skal av 1 citron
  • 75 ml rom essens (liten flaska)
  • 2 ½ dl Coca Cola Zero
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 ½ msk gelatinpulver
  • Garnering
  • Chokladströssel
  • Kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda smulorna med margarinet. Tryck ut kexmassan i en springform, ca 22-23 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt färskost, crém fraiche, citronskal- och saft. Vispa smeten smidig. Tillsätt rom essensen (har du äkta rom hemma, kan du byta ut essensen med den "efter eget tycke och smak") och vispa om.
    3. Häll upp vattnet i en stor mugg och lägg i gelatinpulvret. Låt pulvret stå och svälla några minuter. Lös sedan upp pulvret genom att ställa muggen i en kastrull med hett vatten.
    4. Häll i gelatinblandningen i smeten under fortsatt vispning. Häll ostsmeten i springformen och låt cheesecaken stå kallt i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten.
    5. Då cheesecaken ska serveras pudra över kakaopulver eller pynta med chokladströssel.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    Essa83 2 december 2009

    Verkar som receptmakaren tagit fel på centiliter och milliliter, men som min pojkvän sa så skulle han grna äta en kaka med en hel flaska rom i :P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben