Cocktailkorv med vallmobröd
En rolig miniversion av korv med bröd och bostongurka, perfekt på buffén, till barnkalaset eller som vickning. Lätt att förbereda och sedan bara sätta in i ugnen.
Ingredienser
1 msk vetemjöl
1 tsk vallmofrön
225 fryst smördeg på rulle, tinad
4 tsk dijonsenap
3 msk bostongurka, avrunnen
16 prinskorvar
2 krm sellerisalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Strö ut mjöl och vallmofrön på arbetsbordet. Rulla ut degen ovanpå och kavla ut den lätt.
- Dela degen i fyra rektanglar och dela varje rektangel i diagonalt fyra bitar så att du totalt får 16 trekanter.
- Bred senap på varje trekant och klicka ut ½ tsk bostongurka. Lägg på en prinskorv, krydda med sellerisalt och rulla ihop till en rulle från triangelns bas.
- Lägg rullarna med skarven neråt på plåten och grädda i ugnen 15-17 minuter. Servera varme eller ljumma, gärna med ketchup och extra senap.
Liknande recept
Kommentarer (0)