Cocktailkorv med vallmobröd

Serverar: 4-6 portioner

En rolig miniversion av korv med bröd och bostongurka, perfekt på buffén, till barnkalaset eller som vickning. Lätt att förbereda och sedan bara sätta in i ugnen.

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk vallmofrön
  • 225 fryst smördeg på rulle, tinad
  • 4 tsk dijonsenap
  • 3 msk bostongurka, avrunnen
  • 16 prinskorvar
  • 2 krm sellerisalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Strö ut mjöl och vallmofrön på arbetsbordet. Rulla ut degen ovanpå och kavla ut den lätt.
    2. Dela degen i fyra rektanglar och dela varje rektangel i diagonalt fyra bitar så att du totalt får 16 trekanter.
    3. Bred senap på varje trekant och klicka ut ½ tsk bostongurka. Lägg på en prinskorv, krydda med sellerisalt och rulla ihop till en rulle från triangelns bas.
    4. Lägg rullarna med skarven neråt på plåten och grädda i ugnen 15-17 minuter. Servera varme eller ljumma, gärna med ketchup och extra senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben