Vallmobröd

Serverar: 28 portioner

gott och smidigt

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g rumsvarmt margarin
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 ägg
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Ägg
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Värm vatten och mjölk fingervarmt. Lös jästen. Klicka i margarin och tillsätt därefter salt, socker och ägg. rör om. Blanda ner mjölet och arbeta degen smidig och blank.
    2. Täck över och jäs ca 30 min.
    3. Stjälp upp degen och knåda den lätt. Kavla ut till rektangulär platt, ca 28x48 cm.
    4. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Sporra eller skär ut rutor ca 7x7 cm, lägg dem på plåt. Jäs ca 40 min. Grädda i 250 grader ca 6-10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben