Rullat vallmobröd

Serverar: 1 portioner

Ett läckert, snabbt och rullat bröd med rågsikt.

Ingredienser

  • 6 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stött anis
  • 1 paket Dr Oetker jäsblandning
  • 1 msk flytande smör + 1 msk till utbakningen
  • 4 dl rumsvarmt vatten
  • 2 msk vallmofrön
  • Garnering
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna med jäsblandningen, spara lite vetemjöl. Tillsätt smör och vatten.
    2. Bearbeta degen ca 4 minuter med maskin, dubbel tid om du arbetar för hand. Tillsätt ev mer mjöl, det ska bli en smidig deg som släpper bunken.
    3. Ta upp på lätt mjölat bakbord. Kavla eller platta ut degen till ca 30x35 cm. Bred smör över ytan, strö över vallmofrön och rulla samman.
    4. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med vatten och strö på vallmofrön. Låt jäsa under bakduk 15 minuter.
    5. Värm ugnen till 250 grader.
    6. Sätt in plåten i ugnen, sänk värmen till 225 grader. Grädda 25-30 minuter, låt svalna på bakgaller.

    Liknande recept

    5
    30 min
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben