Cognacsmarinerade fikon

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 18-20 färska fikon
  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • finstrimlat skal av 1 apelsin
  • 1 dl cognac
  • Instruktioner

    Koka vatten, socker och apelsinskal i 15-20 min. Häll i cognacen. Häll lagen över de sköljda fikonen. Låt stå svalt ett par dygn för att fikonen ska dra åt sig av lagen. Servera med tjinoskisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Wheatland 18 januari 2008

    Cognacsmarinerade fikon är receptet. Men! receptet på såsen, var finns det? "Servera med tjinoskisås."

    evie72 4 oktober 2008

    Fikonen möglade efter ett par dagar för mig :S Burken var ren och sköjld med hett vatten före jag la i fikonen och vätska ända upp till kanten. Nån som kan svara på hur jag undviker mögel?? Eva

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben