Cointreau på eget vis

Tar sin tid men blir gott.

Ingredienser

  • 70 cl brännvin
  • 1 stor apelsin
  • 3 dl socker eller likörbody
  • Instruktioner

    1. Borsta och tvätta apelsinen noga. Häll spriten i en stor glasburk med tättslutande lock.
    2. Trä en bomullstråd typ virkgarn, genom apelsinen Häng apelsinen i burken några millimeter/1 cm ovanför spriten. Du kan också knyta tråden runt apelsinen om du tycker det är enklare. Sätt på locket och låt stå 2-3 veckor
    3. Ta bort apelsinen och tillsätt sockret Vill du ha en mera likörkonsistens så tillsätt likörbody istället för socker. Jag har likörbody i min
    4. Skaka då och då tills allt löst sig/blandats Låt, om möjligt, likören stå några veckor innan det är dags att smaka.
    5. Hemligheten med denna fina smak är att apelsinen hänger ovanför spriten. Det gör att alkoholångorna drar ut de fina oljorna ur apelsinskalet, och likören blir inte besk som om skalet skulle legat i spriten.
    6. Man kan även byta ut apelsinen mot en citron eller mandarin förstås.
    7. Jag har en stor burk så jag gör dubbel sats när jag väl kommer mig för, och det på Brännvin Special, Explorer eller Renat.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    LaJefa 4 november 2008

    Detta ska jag testa nu när apelsinerna och citronerna har börjat bli mogna. Vad är likörbody?

    princesstess 16 november 2008

    Detta receptet har jag letat efter i flera år! Så tusen tack! :D

    Evia 18 augusti 2011

    Detta ska jag testa och bjuda min mor på.

    ullabritt norberg 29 oktober 2017

    Jättebra recept! Delat med mig till bekantskapskretsen!

    Jenny Wells 29 maj 2021

    Behöver man vända på apelsinen ? Tänker mig att spritångorna inte når så bra på den övre delen

    Jenny Wells 29 maj 2021

    Behöver man vända på apelsinen ? Tänker mig att spritångorna inte når så bra på den övre delen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben