Confitering är en gammal konserverings- och tillagningsmetod som innebär att man först saltar och sedan långsamt kokar in kött, fågel eller fisk, i fett.
Ingredienser
4 kycklingbröst
Salt
Svartpeppar
Färsk rosmarin
Färsk timjan
6 vitlöksklyftor , delade
2–3 skivor citron
Zeta Olivolja Ekologisk Extra Vergine
Instruktioner
- Krydda kycklingbrösten med salt, peppar, örter, vitlök och citronskivor.
- Låt stå minst 30 minuter.
- Ugn 70 grader.
- Häll på olivolja så att det täcker kycklingen och tillaga i ugn på 70° varmluft ca 1 ½ timme.
- Om du inte har varmluftsugn, förläng tiden i ugnen till ca 2 timmar.
- Lyft upp kycklingen och låt den rinna av.
- Stek kycklingbrösten i het panna tills de fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)