Confiterad kyckling

Serverar: 4 portioner

Confitering är en gammal konserverings- och tillagningsmetod som innebär att man först saltar och sedan långsamt kokar in kött, fågel eller fisk, i fett.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk rosmarin
  • Färsk timjan
  • 6 vitlöksklyftor , delade
  • 2–3 skivor citron
  • Zeta Olivolja Ekologisk Extra Vergine
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingbrösten med salt, peppar, örter, vitlök och citronskivor.
    2. Låt stå minst 30 minuter.
    3. Ugn 70 grader.
    4. Häll på olivolja så att det täcker kycklingen och tillaga i ugn på 70° varmluft ca 1 ½ timme.
    5. Om du inte har varmluftsugn, förläng tiden i ugnen till ca 2 timmar.
    6. Lyft upp kycklingen och låt den rinna av.
    7. Stek kycklingbrösten i het panna tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben