Cookie fudge

Serverar: 32 portioner

Gräddigt mjuk fudge som toppas med smul av chokladiga favoritkakor.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 2½ dl socker
  • ½ dl mörkt muscovadosocker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 5 kakor, t ex Oreo
  • Instruktioner

    1. Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm.
    2. Hacka chokladen. Blanda socker, muscovadosocker, grädde, mjölk, sirap och smör i en kastrull och smält på låg värme. Rör om då och då. Höj till medeltemperatur och sjud till ca 117 grader.
    3. Dra av från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt röra tills smeten svalnat något. Häll upp smeten i formen. Krossa kakorna grovt och strö över. Låt stelna i rumstemperatur över natten. Skär upp i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben