Cookies med dajm och valnötter.

Serverar: 40 portioner

Går direkt till kakälskarnas hjärta.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl Dansukker farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dansukker vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • 1 dl dajmkulor
  • Instruktioner

    Vispa smör och farinsocker poröst med elvisp. Tillsätt ägget. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt, valnötter och dajmkulor och arbeta in i smeten. Lägg matskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda cookies mitt i ugnen i 200° i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gnistras 21 februari 2009

    Farligt goda, får nästan sätta lås på kakburken då dessa bakats ;-P Uppskattades av alla gäster jag bjudit dessa på både stora som små, som godis*mums*

    tankgirlie 9 mars 2009

    Jag förbannar den dag jag hittade detta recept! Jag kan inte sluta äta dom , dom är helt enkelt för goda :) Jag använde pecannötter i stället och lite mindre daim än vad soms tod i receptet och dom blev helt underbara.

    saxa 14 juni 2012

    Mycket goda, kommer göra fler ggr

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben