Cookies med jordnötssmör

Serverar: 20 portioner

Jordnötscookies är givetvis uppskattat, och dessutom fullpackade med nödvändiga proteiner. Hemlagat jordnötssmör är nyttigast!

Ingredienser

  • Jordnötssmör
  • 175 g osaltade, rostade och skalade jordnötter
  • 2 msk jordnöts- eller solrosolja
  • Cookies
  • 175 g hemlagat jordnötssmör
  • 50 g rumsvarmt, osaltat smör
  • 50 g råströsocker
  • 3 msk ljust farinsocker
  • 1 lätt vispat ägg
  • ca 125 g vetemjöl
  • ½-1 tsk bakpulver
  • 50 g grovt krossade cornflakes
  • Instruktioner

    1. Börja med jordnötssmöret. Kör jordnötterna några sekunder i en mixer eller i matberedare tills de är grovt hackade. Ringla i oljan och eventuellt en aning salt. Kör i ca 30 sekunder.
    2. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Lägg jordnötssmör och smör i en stor skål och rör till det är ordentligt blandat. Tillsätt allt socker och rör igen. Tillsätt ägget, lite i taget och rör ordentligt efter varje gång. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det och blanda till en fast deg.
    4. Lägg de krossade cornflakesen på en tallrik. Rulla kakdegen i valnötsstora bollar och rulla sedan dessa i cornflakes så att det täcker. Placera på bakplåtarna, med lite mellanrum och platta sedan till dem något med handflatan, så att de inte rullar av plåten.
    5. Grädda i 10-12 minuter tills de är hårda, ta sedan ur dem ur ugnen. Lägg över dem på galler för att svalna. Förvara i lufttät burk i upp till 1 vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben