Cookies med pumpa

Serverar: 25 portioner

Sätt en ny twist på dina cookies med pumpa i smeten!

Ingredienser

  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 dl pumpapuré (se recept)
  • 1 nypa mald kanel
  • 1 nypa riven muskot
  • 1 nypa salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mörk choklad, hackad
  • Pumpapuré (1 dl pumpabitar ger ca 1 dl puré)
  • 2 dl pumpabitar
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Pumpapuré: Skär pumpan i bitar, skala och lägg ner bitarna i kokande vatten så att bitarna täcks. Låt pumpabitarna koka i ca 15 minuter. Häll av vattnet och mixa eller mosa bitarna med en gaffel till en slät puré. Får du puré över går det bra att frysa in den till kommande kakbak.
    2. Cookies: Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och rör om tills blandningen blir smidig. Tillsätt pumpapuré och kryddor och blanda ihop. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet. Rör ner hackad choklad. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp någon timme.
    4. Forma bollar av degen, ca 2 msk, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem en aning. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna på plåten.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben