Cornflakespanerad kyckling

Serverar: 4 portioner

En favorit hos barnen.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 3-4 dl cornflakes
  • 1-2 msk spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Stöt eller mixa flingorna i matberedare. Gnid in kycklingbenen med kryddorna. Vänd dem i mjölet, därefter i ägg och sist i cornflakes. Lägg dem i bakpappersklädd långpanna.
    2. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen 35-40 minuter tills de är gyllene. Kontrollera att de är genomstekta.
    3. Servera med tacosås, gräddfil, sallad och ugnsbakade potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben