Cornichoner

Små inlagda gurkor, goda som tillbehör till mångt och mycket där inlagd gurka är gott.

Ingredienser

  • 50 riktigt små gurkor
  • 2 dl grovt salt
  • 2 röda chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar färsk dragon
  • Lag
  • 1½ dl Dansukker strösocker
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Skölj gurkorna noga. Torka dem på en handduk och lägg dem i en skål. Häll på saltet och rör om. Låt stå i 2-3 timmar.
    2. Blanda samman socker, vinäger, vatten, vin och salt till lagen och koka upp. Låt svalna. Tag upp gurkorna från saltet och skölj dem noga.
    3. Gör ren skålen och lägg tillbaka gurkorna. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt svalna.
    4. Häll lagen över gurkorna och låt stå till nästa dag. Skiva vitlök och chili och varva med gurkorna och dragonen i en burk. Koka upp lagen igen, låt svalna och fyll på i burken. Förslut. Förvara svalt.
    5. Låt stå ett par veckor. Dessa gurkor håller nästan hur länge som helst om de står svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Restaurangtips i Annecy!
    Det finns gott om restauranger här i Annecy, för alla smaker och för a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben