Små inlagda gurkor, goda som tillbehör till mångt och mycket där inlagd gurka är gott.
Ingredienser
50 riktigt små gurkor
2 dl grovt salt
2 röda chili
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk dragon
Lag
1½ dl Dansukker strösocker
2 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 msk salt
Instruktioner
- Skölj gurkorna noga. Torka dem på en handduk och lägg dem i en skål. Häll på saltet och rör om. Låt stå i 2-3 timmar.
- Blanda samman socker, vinäger, vatten, vin och salt till lagen och koka upp. Låt svalna. Tag upp gurkorna från saltet och skölj dem noga.
- Gör ren skålen och lägg tillbaka gurkorna. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt svalna.
- Häll lagen över gurkorna och låt stå till nästa dag. Skiva vitlök och chili och varva med gurkorna och dragonen i en burk. Koka upp lagen igen, låt svalna och fyll på i burken. Förslut. Förvara svalt.
- Låt stå ett par veckor. Dessa gurkor håller nästan hur länge som helst om de står svalt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Restaurangtips i Annecy!
Det finns gott om restauranger här i Annecy, för alla smaker och för a...