Couscoussallad med kyckling

Serverar: 2 portioner

Kycklingen kokas i hönsbuljong tillsammans med lagerblad. Låt kycklingen svalna i spadet för att få extra god smak.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer (ca 200 g)
  • 2 1/2 dl hönsbuljong
  • 1 lagerblad
  • Sallad
  • 2 dl couscous
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 liten färsk gurka
  • 1/2 äpple
  • 1 liten apelsin
  • 1 dl röda kidneybönor
  • 1/2 dl kokspad från kycklingen
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm nymald vitpeppar
  • Dressing
  • 1 dl gräddfil
  • 2 krm chipotlepasta
  • 1 krm rivet limeskal
  • 1/2 krm salt
  • Till garnering
  • bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Dela varje kycklingfilé i 5 långa strimlor. Koka upp hönsbuljong och lagerblad och lägg ner kycklingen. Låt koka ca 5 min. Låt kycklingen svalna i kokspadet. 2. Koka upp grönsaksbuljongen. Dra kastrullen från plattan och häll i couscous. Låt stå ca 10 min med lock på. 3. Skär gurkan i bitar och äpplet i tunna skivor. Skala och skär apelsinen i klyftor. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda couscous med gurka, äpple, apelsin, bönor, kyckling och kokspad. Smaka av med salt och peppar 4. Blanda ingredienserna till dressingen. Servera couscoussalladen med dressing. Garnera med bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben