Couscoussallad med nötter och fikon

Serverar: 10-20 portioner

Tid: 20 minuter

En sötare sallad från mellanöstern som även kan ätas som tillbehör.

Ingredienser

  • 10 dl couscous
  • 2 paket saffran
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl pressad citron
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g skalade pistaschnötter
  • 100 g sötmandel
  • 100 g valnötter
  • 1 rödlök
  • 15 torkade aprikoser
  • 6 färska fikon
  • 2 dl russin
  • 1 ask babyspenat (80 g)
  • 2 msk hackad mynta
  • Instruktioner

    1. Koka couscousen med saffran.
    2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda couscousen med vitlök, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
    3. Rosta pistaschnötter, sötmandel och valnötter i en torr het stakpanna tills de fått färg. Skala och finstrimla löken. Skär aprikoserna i mindra bitar. Skär fikonen i tunna klyftor.
    4. Blanda couscousen med nötter, grönsaker, frukt och mynta. Servera som ensamrätt men en klick yoghurt eller som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben