Cowboysoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Nu när det är höst och ruggigt. Vad passar bättre än att äta en värmande god soppa.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1,5 liter buljong
  • 6-8 potatisar
  • 2 strimlade paprikor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • 1 påse tacokrydda
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs nötfärs, lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt buljong, potatis, paprika, tomatpuré och kryddor. Låt koka 10-15 min. Tillsätt grädde och bönor. Låt allt bli varmt.
    2. Smaksätt med salt och peppar

    Liknande recept

    3.8
    20 min
    4
    2
    4.1
    40 min
    4-5
    7

    Kommentarer (7)

    ca70 7 november 2008

    En jättegod soppa! Vi la i lite halverade morotsslantar också (älskar morötter...). Nära på en fullpoängare i vår familj, så soppan kommer vi göra fler gånger. Tack för receptet! Mvh ca70

    emaxen 30 mars 2009

    Håller med föregående talare, denna soppa var uppskattad av både barn och svärföräldrar, lovar kommer att göra denna fler gånger. TACK för ett gott recept./emaxen

    nibarius 9 juli 2009

    Jag tyckte verkligen om denna soppa. Men beskrivningen i receptet förvirrade mig något, den nämnde mjölk som inte stod med på listan över ingredienser. Jag lagade detta utan mjölk och det blev bra ändå, så det kanske inte ska vara där?

    sabr0201 24 november 2009

    JÄTTEGOTT! Det här kommer vi att göra många gånger!

    selias 5 februari 2010

    Jätte god soppa som passar utmärk till denna kyla. Har gjort den idag till mina gäster. Får se vad de tycker. Dock kryddade jag soppan mer med chili och diverse kryddor för att få lite fart och kokade den längre typ ca 40 min. Tack för receptet!

    lillemor65 16 december 2012

    Mycket god soppa. Hackade även i lite morötter. Kommer att serveras fler gånger i vår familj

    maggan123 16 november 2014

    Tänkte göra den här soppan, vd använde ni för buljong ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben