Cranks tunna sesamplattor

Tid: 30 minuter

David Canters recept på This Sesame Seeds Bisquits. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

  • 100 g grahamsmjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 50 g sesamfrön, svarta eller vita
  • 50 råsocker, el. rörsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna och fördela i en låg form – c:a 27 x 18 cm – som klätts med bakplåtspapper.
    2. Grädda i 200°C i 20 minuuter tills de är guldgula.
    3. Lyft försiktigt upp ur formen, lägg på en skärbräda och dela i lämpliga bitar med en vass sporre eller pizzakniv. Låt svalna utan att dela den hela kana. När den svalnat bryt kakan upp efter markeringarna.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben