Cream cheese brownies

Serverar: 24 portioner

Smaskig chokladkaka i långpanna med som kan räcka till många.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 350 g mörk choklad
  • 6 dl socker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 msk snabbkaffepulver
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 6 ägg
  • Topping
  • 200 g cream cheese
  • 1 äggvita
  • 3/4 dl florsocker
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen, rör ordentligt tills allt smält. Ta av från värmen. Rör ner sockret i kastrullen. Blanda mjöl, bakpulver, snabbkaffepulver och vaniljsocker i en skål. Blanda ner det torra i chokladsmeten. Tillsätt äggen, ett i taget och rör till en jämn smet.
    3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Häll ner smeten. Vispa ihop cream cheese, äggvita och florsocker (sikta gärna florsockret genom en sil) Klicka glasyren över kakan och dra lite med en gaffel så att det blir marmorerat.
    4. Grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Skär sedan i rutor och toppa gärna med lättvispad grädde och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben