Crema al mascarpone con frutta di bosco

Serverar: 4 portioner

jag tror det är gott....... men det var min mormor som skrev ner det här åt mig.

Ingredienser

  • 150 g mascarpone
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st citron, saften och skalet
  • Bärsås
  • 200 g bär, t.ex. hallon, blåbär, smultron
  • 1 dl florsocker
  • 4 tsk pressad citron
  • 4 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Förbered bärsåsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna. 2. Kör blandningen i en mixer eller pressa genom en sil för att få en slät och kärnfri bärsås. 3. Vispa grädden ganska så fast. 4. Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen och blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt röra till en smidig kräm. 5. Häll krämen i portionsformar och täck med plastfolie. Ställ i kylskåpets kallaste del i minst 2 timmar. 6. Fördela bärsåsen i formarna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben