Crème brûlée

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Smaskig vaniljpudding med knäckig topping.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 8 äggulor
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär vaniljstången på längden. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång.
    3. Vispa äggen till en pösig smet. Häll i mjölkblandningen i äggsmeten under kraftig vispning.
    4. Häll smeten, genom en sil, i ugnsfasta portionsformar. Ställ formarna i en långpanna fylld med vatten.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, eller tills puddingen stelnat. Låt puddingen kallna i kylskåp.
    6. Strö över råsocker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen på hög värme och grill. Passa noga så att sockret inte blir för brännt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eliz 9 augusti 2008

    Grad antalet stämmer inte det måste upp till 200 annars tar det hur lång tid som helst då jag hade till och med varmluften på

    Relaterade Artiklar

    Provence
    Körde runt i Lubèronbergen. Alla mysiga byar som Peter Mayle har förev...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben