Crème Brûlée choklad

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Lite bittra toner i chokladen matchar söta starkviner, liksom körsbärsvin med sin kärniga ton. Använd ugnsfasta portionsformar Mycket god!!

Ingredienser

  • 2½ dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • 75 g mörk choklad, gärna bitter
  • 1,25 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • Till garnering
  • Cassonade (rårörsocker) eller strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125° C. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Hacka chokladen fint och tillsätt i kastrullen.
    2. Rör ihop socker och äggulor och tillsätt i chokladmjölksmeten.
    3. Låt svalna och sila genom finmaskig sil. Ställ formarna i en till hälften vattenfyld ugnsfast form och grädda mitt i ugnen 30 - 40 min eller tills brûléerna har "stannat". Låt svalna.
    4. Garnering: Sätt ugnen på 250° C och grill. Strö ett jämnt lager med socker på brûléerna och placera högt upp i ugnen tills sockret smält och fått lite färg, eller använd en gasolbrännare.
    5. OBS! Passa så att de inte bränns, det går snabbt när det väl börjat. Tillagningstiden är beräknad - kan bli längre eller kortare pga att jag inte vet hur lång tid det tar att svalna mellan varven.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eleenn 1 oktober 2011

    Hej ;) jag har mina i ugnen och har snart haft det i två timmar men den stelnar inte =/ Vad gör jag för fel ska vattnet koka eller?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben