Lite bittra toner i chokladen matchar söta starkviner, liksom körsbärsvin med sin kärniga ton.
Använd ugnsfasta portionsformar
Mycket god!!
Ingredienser
2½ dl vispgrädde
1½ dl mjölk
75 g mörk choklad, gärna bitter
1,25 dl strösocker
3 äggulor
Till garnering
Cassonade (rårörsocker) eller strösocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 125° C. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Hacka chokladen fint och tillsätt i kastrullen.
Rör ihop socker och äggulor och tillsätt i chokladmjölksmeten.
Låt svalna och sila genom finmaskig sil.
Ställ formarna i en till hälften vattenfyld ugnsfast form och grädda mitt i ugnen 30 - 40 min eller tills brûléerna har "stannat". Låt svalna.
Garnering: Sätt ugnen på 250° C och grill. Strö ett jämnt lager med socker på brûléerna och placera högt upp i ugnen tills sockret smält och fått lite färg, eller använd en gasolbrännare.
OBS! Passa så att de inte bränns, det går snabbt när det väl börjat.
Tillagningstiden är beräknad - kan bli längre eller kortare pga att jag inte vet hur lång tid det tar att svalna mellan varven.
Hej ;) jag har mina i ugnen och har snart haft det i två timmar men den stelnar inte =/ Vad gör jag för fel ska vattnet koka eller?